Ezt a narancsos kekszet hamarjában dobtam össze csak úgy
emlékezetből. Néhány napja olvastam a neten a szilveszteri ajánlatok között.
Ahogy én csináltam, könnyű, gyors és egész jó nassolni való
lett belőle.
Hozzávalók először:
22 deka cukor, 1 egész tojás, 1 evőkanál citromlé, 1 nagy narancs reszelt héja és leve, 10 deka
vaj.
(A narancsot pár percig áztattam hideg vízben, aztán
letöröltem papírtörlővel, és betettem a fagyasztóba jó fél órára. Félig
fagyottan könnyű volt reszelni, és a citromfacsarón kiválóan levet eresztettek a félbe vágott
narancsok.)
Sikerült kikavarni az egyveleget, ezután hozzáadtam:
30 deka finomlisztet és tíz deka darált diót. Eredetileg
mandulát írtak, de az nagyon drága.
Gombócokat formáltam a tésztából, a papírral bélelt tepsiben tenyérrel
lelapogattam őket.
Kb. 15 perc alatt megsültek 180 fokon, még melegen vaníliás
cukrot szórtam rájuk.
Nem is olyan ronda, Klári!
VálaszTörlésRózsa, majd még ügyeskedem, megéri bajlódni vele.
TörlésKlári, ez a nyammm kategória :)
VálaszTörlésMajd kipróbálom, csak a diót lecserélem valami másra, mert arra érzékeny vagyok.
Kriszta, sztem még a kissé pirított szezámmag is megteszi. Vagy kicsit több teljes kiőrlésű lisztet kell használni. Tönkölyt, ilyesmit.
TörlésKlárikám nem költöznétek egy kicsit közelebb? Nagyon fincsi lehet!
VálaszTörlés:) :)
Törlés