2017. március 21., kedd

Kőterápia



Akár a mi környékünkön: a Pilisben, távolabb, Dobogókő felé is sok szikla, orom, kőfülke és egyéb romantikus alakzat vonzza a kirándulókat. Szuper jó érzés lerogyni egy agyonkoptatott kőre, jól megnézni a körülötte mászkáló hangyákat, a szitálva lebegő kicsi legyeket, a zöldellő mohát, a korán nyíló gyomok apró virágait, és távolabb valamelyik völgy felé kalandozni gondolatban, mert tovább menni úgyse bírunk ennél a napsütötte, nyugalmat sugárzó kőnél.
Hiába vettünk a kulcstartónkra karneol gyógykövet, hogy kitartóak legyünk és ne dobogjon olyan erősen a szívünk, hiába hozzuk a csuklónkon a csakra-karkötőt, egyelőre  nem lettünk erősebbek.
Az Ametiszt Ásványbolt ismertetője szerint a drágaköves "szemcse csakra-karkötők a legegyszerűbb ásványok szemeiből vannak összefűzve a csakraközpontok sorrendje szerint alulról fölfelé haladva.  A sorrend tehát a viszonylag egyszerűen beszerezhető és még elfogadható áru láncban: gránát, karneol, citrin, rózsakvarc, kalcedon, szodalit, ametiszt és a hegyikristály.  Így alkottunk meg egy kb. 19 cm-es karkötőt, amiben minden csakrakő megtalálható és még szép is."
Ilyen az én karkötőm. A fotó az Ametiszt Ásványbolt weboldalán sokkal szebb, de nem tudtam áthozni, pedig megengedték volna..

A kövek terápiás hatásáról  az ásványbolt  ismertetőiből lehet tájékozódni. Mint a szakértő tulajdonos elmondta, Sonja Heider: Gyógyító kövek könyve segítségével dolgoztak a szöveges bemutatásokon. Érdekes olvasmány a szervezet egészségpontjaira jótékonyan ható féldrágakövek leírása, a kövek geológiai múltjának és fizikai-kémiai tulajdonságainak ismertetője. Lehetséges, hogy ezek a  szines, kristályos szerkezetű kövek tényleg energiát sugároznak  (talán Dobogókőnél  a Föld szívcsakrája dobog).
A Föld csakrapontjairól véletlenül  találtam ezt a cikket,  egy gondolatot sugall a tibeti szemlélet kiterjesztéséről: http://www.nlcafe.hu/horoszkop/20170318/csakra-vilag/
Biztosan van benne valami. Nekem az tetszik, hogy nem a hitre alapozza a tudást, hanem mérhető fizikai jelenségekről beszél.
Egyelőre bemutatom az aventurin kövemet, amelyet az Ametiszt Ásványbolt készletéből választottam, anélkül, hogy tudtam volna, milyen gyógyerőre számíthatok.

Ismét csak véletlenül, az interneten pötyögtetve találtam rá  Kiss Nomiel cikkére:
"Amikor valaki ösztönösen ráérez egy kő vonzására, és kiválasztja azt, rendszerint az is bebizonyosodik, hogy annak a gyógyító hatása éppen az ő fizikai vagy lelki bajára lesz megoldás. Előfordul, hogy valaki azt mondja, nem hisz ezekben a gyógyhatásokban, ugyanakkor kiválasztja a neki megtetsző követ. Ilyenkor mondom azt, hogy a kő máris dolgozott, hiszen a lélekre gyakorolt hatását bizonyította. Amikor jó érzéssel nézünk és kezünkbe fogunk valamit, gondolataink pozitívvá válnak, innen már csak egy lépés, hogy testünkben beinduljon a gyógyulási folyamat." Azért továbbra is járok a bőrgyógyászatra, zsebemben az aventurin kulcstartóval meg a gyönyörű karneollal.


2 megjegyzés:

  1. Klári, jól teszed, hogy továbbra is jársz a bőrgyógyászatra!
    Nagyon szeretem én is a féldrágaköveket, gyűrűként, fülbevalóként, nyaklánc gyanánt... Nemcsak azért, mert olcsóbbak a drágaköveknél! Nekem nagyon szépek viszonylagos egyszerűségükben mondjuk egy rafináltan csiszolt drágakővel összehasonlítva. (ismerős a szép zsebkenő is, mely szívemnek nagyon kedves barátot idéz... )
    Richarda nagy specialistaáuk volt, sok követ ő ajándékozott nekem is különféle bajaimra (pajzsmirigy, álmatlansag stb), melyek ugyan megmaradtak, de a széséges kövek Richárdát idézik...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rózsa, hát persze. Legalább jókedvet csinálnak, türelemre biztatnak, barátokat idéznek :), még blogot is lehet írni róluk. Van egy lapos kavicsom a görög tengerpartról, megcsináltattam kitűzőnek. Többet ér, mint egy drágakő.

      Törlés