2016. december 9., péntek

Rovargyűjtők előnyben


 
Ez a kis állat rovarokat keresgél a sivatagi homokban. Elég vidám ahhoz képest, hogy nem valami jól táplált.

Találtam másik vicces és groteszk történetet. Egy kisgyerek a neten afrikai óriáscsigát keresett, karácsonyi ajándékul szerette volna kérni. Valaki ezt javasolta helyette:

"Bocsi,de vegyél pici csigát,sokkal olcsóbb,és a viz nem hogy ne haladja meg a 2 cm-t,de először a 2 mm-t sem! A csiga könnyen belefullad!
Ha pici csigut veszel,akkor elég neki egy kisebb befőttes üveg először! Ezt apukád is értékeli,mert nem kell sokat rákölteni! Szépia kell állandóan neki,és amúgy azt is mond neki,hogy ez nem nyálkás,mint a sima csiga,és nem büdi,olcsó állat,nem hangos,nem harap,és nincs útban! :)"

 Szó szerinti idézet. Akár a rovargyűjtemény: nem hangos, nem harap és nincs útban.
*
A Discoveryn egyébként nézünk egy sorozatot az alligátorok befogásáról. Érdekes, amikor erős fiúk szigetelőszalaggal körbe tekerik a nagy fogas szájakat, hogy ne tudjanak harapni, majd a vízbe eresztés előtt az állatok  hátára ugranak, gyorsan levágják a ragasztót, és időben oldalra vetik magukat a hálátlan varangybőrű támadása elől.

A  téli délután melankóliájához ezeket társítom.

4 megjegyzés:

  1. "Akár a rovargyűjtemény: nem hangos, nem harap és nincs útban."
    Tanúsítom. S hozzáteszem: szép.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rózsa, a pozitív érzések Philippe-től erednek, meg a lelkes beszámolóitól, amelyekkel átadta a dobozt benne a cincérekkel. (Szerencse, hogy a sarokban ez a faj látható, mert a trópusi óriásrovarokkal biztos nem lenne kedvem viccelődni.) A hőscincérek otthon a tűzifa között laktak, édesapám gyönyörködött bennük.

      Törlés
  2. Ha nem tévedek, ez egy sivatagi róka. Fantasztikus teremtmény, éjszaka vadászik és a hatalmas füleivel hallja meg a rovarok neszezését a sötétben.

    VálaszTörlés
  3. Ági, tényleg ő a sivatagi róka. Annyira aranyos, és mellé kíméletlen vadász. (Ha meghalok, azt fogom sajnálni, hogy egy sereg élőlényről még csak nem is hallottam, és máris menni kell.)

    VálaszTörlés